Simon Sint (9 juni 1926 - 24 november 2007) was één van de markantste inwoners en ereburger van De Ronde Venen.

In 1946 slaagde Simon voor het Lyceum met een extra aanbeveling van zijn tekenleraar waarmee hij naar de particuliere tekenschool in Amsterdam kon.  Hij haalde daar in 3 jaar zijn vakdiploma.

Simon was lid van de "Sint Lucas, een gerenomeerde vereniging voor beeldend kunstenaar in Amsterdam. Tevens was hij lid van "Le Mille Sources": Artistic Peintres de la Haute-Corréze National. Bij salon d'Art de Morangis verwierf hij een eerste prijs.

Hij was met zijn trio de Chico's een legende voor het Nederlandse lied, de Franse jazz en als landschapschilder een ambassadeur voor de Ronde Venen, binnen en buiten Europa.

Simon woonde en werkte in het Groene Hart van Holland, de polder van Wilnis.

De meeste aquarellen zijn in dit landschap tot stand gekomen. De weidsheid van de polders met zijn vele sloten, plassen en steeds wisselende luchten heeft de 10 jaar geleden overleden Sint zeer treffend weergegeven.

De schilderijen die hij in Frankrijk maakte ademen een heel andere sfeer uit, daar zijn het de bossen, de warmte van de zon die door de bomen speelt. Het is het landschap van de Corréze, waar hij meer dan 30 jaar een gedeelte van het jaar woonde.

Van harte aanbevolen !

Peter en Truus Groot